Mosterdsoep
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 ui
Wit van 1 prei
50 gram boter
4 eetlepels mosterd
2 eetlepels bloem
1/2 liter melk
1/2 liter groentebouillon
Zout en witte peper
1 laurierblad
1 dl room
2 sneden casinobrood
Bereiding
Groenten schoonmaken, wassen en snijden.
De helft van de boter laten smelten en hierin de groenten laten zweten.
Mosterd toevoegen en dan de bloem er doorroeren.
Melk, bouillon en laurierblad toevoegen en de soep gedurende 20 minuten zachtjes laten koken.
Ondertussen het brood ontkorsten, in vierkante blokjes snijden en in de andere helft van de boter bakken.
Het laurierblad verwijderen en de soep fijnmaken met een staafmixer.
De soep op smaak brengen met zout en peper en afwerken met room.
De croutons apart opdienen.
Reacties