Chocolademarquise

Chocolademarquise
Ingrediënten (voor 6 stuks)
50 gram chocoladetabletten fondant (callets van Callebout)
50 gram fijne kristalsuiker
50 gram gezeefde bloem
3 eieren
50 gram boter

Bereiding
Oven voorverwarmen op 175 graden.
Chocolade smelten au bain-marie.
Zachte boter met de helft van de suiker en de eidooiers romig roeren met een garde.
Eiwitten met de andere helft van de suiker tot een stevige sneeuw kloppen.
De gesmolten chocolade door de romige boter roeren, opgeklopte eiwitten erdoor spatelen en vervolgens de gezeefde bloem.
Het deeg verdelen over 6 siliconen bakvormpjes.
In de voorverwarmde oven plaatsen gedurende 15 tot 17 minuten.
Uit de oven nemen en laten afkoelen.
Besprenkelen met Grand Marnier of Cointreau.
Uit de vormpjes nemen en opdienen met bijvoorbeeld vanille- of vruchtensaus

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

210 kcal, 5 gram eiwit, 13 gram vet waarvan 7 gram verzadigd vet en 20 gram koolhydraten.

Reacties