Doorgaan naar hoofdcontent

Aardappelgratin met knolselderij


Aardappelgratin met knolselderij
Ingrediënten (voor 4 personen)
500 gram aardappelen (Charlotte of Nicola, gewicht = ongeschild)
1/2 knolselderij (ongeveer 500 gram)
2,5 dl. room
zout en peper
150 gram geraspte pittige kaas
25 gram boter

Bereiding
Aardappelen schillen, wassen en in plakjes snijden.
Knolselderij schillen, wassen en in dunne plakken snijden.
Combinatiemagnetron voorverwarmen op 200 graden Celsius.
Magnetronbestendige ovenschaal inboteren.
Plakjes aardappel en knolselderij door elkaar heen in de ovenschaal schikken en bestrooien met zout en peper.
De room erover schenken.
In voorverwarmde combinatiemagnetron plaatsen bij half vermogen en 200 graden C. gedurende 25 minuten.
Na 15 minuten de kaas over het gerecht strooien en terug in de oven plaatsen.
Wanneer men dit gerecht in de oven maakt zonder gebruik van de magnetron, dan voegt men ongeveer 1 dl melk toe aan de room en rekent men een gaartijd van ongeveer 45 minuten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.