Aardappelgratin met knolselderij


Aardappelgratin met knolselderij
Ingrediënten (voor 4 personen)
500 gram aardappelen (Charlotte of Nicola, gewicht = ongeschild)
1/2 knolselderij (ongeveer 500 gram)
2,5 dl. room
zout en peper
150 gram geraspte pittige kaas
25 gram boter

Bereiding
Aardappelen schillen, wassen en in plakjes snijden.
Knolselderij schillen, wassen en in dunne plakken snijden.
Combinatiemagnetron voorverwarmen op 200 graden Celsius.
Magnetronbestendige ovenschaal inboteren.
Plakjes aardappel en knolselderij door elkaar heen in de ovenschaal schikken en bestrooien met zout en peper.
De room erover schenken.
In voorverwarmde combinatiemagnetron plaatsen bij half vermogen en 200 graden C. gedurende 25 minuten.
Na 15 minuten de kaas over het gerecht strooien en terug in de oven plaatsen.
Wanneer men dit gerecht in de oven maakt zonder gebruik van de magnetron, dan voegt men ongeveer 1 dl melk toe aan de room en rekent men een gaartijd van ongeveer 45 minuten.

Reacties