Dessert van mango en passievrucht
Ingrediënten (voor 4 personen)
8 bitterkoekjes
4 eetlepels Grand Marnier
2 kleine of 1 grote mango
4 dl vanillevla
8 eetlepels standyoghurt
6 passievruchten
4 gerolde oublies (sigarettenkoekjes)
Bereiding
Bitterkoekjes klein snijden en verdelen over de bodems van 4 dessertcoupes.
Over de bitterkoekjes, per coupe een eetlepel Grand Marnier doen en minstens een half uur laten rusten.
Ondertussen de mango schillen en het vruchtvlees in gelijkmatige blokjes snijden.
Passievruchten halveren en het sap met de eetbare pitten uithalen.
De helft van de vanillevla over de geweekte bitterkoekjes verdelen.
Daarop de mangoblokjes doen.
Over de mango de yoghurt verdelen en daarop de rest van de vanillevla.
Als laatste sap en pitten van de passievruchten over de desserts doen.
Serveren met de gerolde oublies (sigarettenkoekjes)
Dit gerecht bevat per portie ongeveer:
340 kcal, 7 gram eiwit, 9 gram vet waarvan 4 gram verzadigd vet, 55 gram koolhydraten en 4 gram vezel.
Reacties