Abrikozencroute met citroenijs
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 liter citroenijs (kant en klaar of zelf gemaakt)
4 plakjes bladerdeeg
4 eetlepels abrikozenvulling (eventueel een stevige abrikozenconfituur) 2 zakjes vanillesuiker
1 ei
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 210 graden Celsius.
Bereiding
Bladerdeegplakjes op ovenplaat leggen en laten ontdooien.
Op ieder plakje bladerdeeg in het midden een flinke eetlepel abrikozenvulling leggen.
De hoeken van het bladerdeeg naar binnen plooien zonder deze echt dicht te vouwen.
Ei losroeren en hiermee het bladerdeeg bestrijken met behulp van een keukenkwastje. Bestrooien met vanillesuiker.
Gedurende 10 tot 15 minuten bakken in voorverwarmde oven.
De abrikozencroutes op de borden schikken en op iedere croute een bol citroenijs leggen.
Direct serveren
Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen zodat...
Reacties