Witlof in spek met champignons en krielaardappeltjes

Witlof in spek met champignons en krielaardappeltjes
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kg witlof
3 perssinaasappels
350 gram licht gerookt spek in dunne plakjes
500 gram champignons
150 gram kleine uitjes
400 gram krielaardappeltjes
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels boter
zout en peper

Bereiding
Witlof schoonmaken, wassen en met een scherp mesje de bittere kern verwijderen.
Sinaasappels persen.
Zet de witlof op met het sinaasappelsap en laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken.
Kleine uien en champignons schoonmaken.
Champignons in vier snijden.
Krielaardappeltjes 3 minuten blancheren in kokend licht gezouten water.
De aardappelen samen met de champignons en de uien bakken in olie en boter, kruiden met zout en peper.
Witlof door een vergiet doen en lichtjes uitknijpen.
Witlof in spekplakjes rollen en deze rolletjes bakken in een licht ingevette braadpan.

Reacties