Doorgaan naar hoofdcontent

Witlof in spek met champignons en krielaardappeltjes

Witlof in spek met champignons en krielaardappeltjes
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kg witlof
3 perssinaasappels
350 gram licht gerookt spek in dunne plakjes
500 gram champignons
150 gram kleine uitjes
400 gram krielaardappeltjes
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels boter
zout en peper

Bereiding
Witlof schoonmaken, wassen en met een scherp mesje de bittere kern verwijderen.
Sinaasappels persen.
Zet de witlof op met het sinaasappelsap en laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken.
Kleine uien en champignons schoonmaken.
Champignons in vier snijden.
Krielaardappeltjes 3 minuten blancheren in kokend licht gezouten water.
De aardappelen samen met de champignons en de uien bakken in olie en boter, kruiden met zout en peper.
Witlof door een vergiet doen en lichtjes uitknijpen.
Witlof in spekplakjes rollen en deze rolletjes bakken in een licht ingevette braadpan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.