Doorgaan naar hoofdcontent

Rijstgratin met mozarella


Rijstgratin met mozzarella
Ingrediënten (voor 4 personen)
200 gram rijst
7 tomaten
100 gram geraspte parmezaan
300 gram mozzarella
1 teentje knoflook
1 ui
8 blaadjes verse basilicum
1 eetlepel gedroogde tijm
1 eetlepel gedroogde oregano
zout en peper
4 eetlepels olijfolie

Bereiding
De rijst in ruim water met zout in 20 minuten gaarkoken en afgieten.
3 tomaten wassen, zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.
Oven voorverwarmen op 210 graden.
Ui en knoflook pellen, versnipperen en in de hete olijfolie fruiten zonder te kleuren.
Voeg de tomatenstukjes toe en laat enige minuten sudderen.
Voeg de rijst, de parmezaan, zout, peper en tijm toe en laat nog 5 minuten goed doorverwarmen terwijl je goed omschept met een houten lepel.
De overige tomaten wassen en in plakjes snijden.
Mozzarella in plakjes snijden.
Een ovenschaal invetten met olijfolie.
De aangemaakte rijst hierin doen en dakpansgewijs beleggen met de plakjes tomaat en mozzarella.
Overstrooien met de oregano , wat olijfolie eroverheen druppelen en gedurende 15 tot 20 minuten in de hete oven plaatsen.
Basilicumblaadjes wassen.
Direct serveren als het uit de oven komt en afwerken met de basilicumblaadjes.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.