Rijstgratin met mozarella


Rijstgratin met mozzarella
Ingrediënten (voor 4 personen)
200 gram rijst
7 tomaten
100 gram geraspte parmezaan
300 gram mozzarella
1 teentje knoflook
1 ui
8 blaadjes verse basilicum
1 eetlepel gedroogde tijm
1 eetlepel gedroogde oregano
zout en peper
4 eetlepels olijfolie

Bereiding
De rijst in ruim water met zout in 20 minuten gaarkoken en afgieten.
3 tomaten wassen, zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.
Oven voorverwarmen op 210 graden.
Ui en knoflook pellen, versnipperen en in de hete olijfolie fruiten zonder te kleuren.
Voeg de tomatenstukjes toe en laat enige minuten sudderen.
Voeg de rijst, de parmezaan, zout, peper en tijm toe en laat nog 5 minuten goed doorverwarmen terwijl je goed omschept met een houten lepel.
De overige tomaten wassen en in plakjes snijden.
Mozzarella in plakjes snijden.
Een ovenschaal invetten met olijfolie.
De aangemaakte rijst hierin doen en dakpansgewijs beleggen met de plakjes tomaat en mozzarella.
Overstrooien met de oregano , wat olijfolie eroverheen druppelen en gedurende 15 tot 20 minuten in de hete oven plaatsen.
Basilicumblaadjes wassen.
Direct serveren als het uit de oven komt en afwerken met de basilicumblaadjes.

Reacties